glava

Društvo "Joga v vsakdanjem življenju" Kranj

Kranj - novice

  • VABILO NA PREDAVANJE Z JOGO PROTI STRESU IN NOVA SKUPINA VADBE Z JOGO PROTI STRESU

     Spoštovane/i, V petek 30. januarja ob 17. uri bo v Mestni knjižnici Kranj, Gregorčičeva 1, predavanje dr. Vojke Bole-Hribovšek, dr. vet. med., dolgoletne inštruktorice Joge v vsakdanjem življenju, z  naslovom: Premagovanje stresa z jogo.    S stresi se srečujemo vsak dan, saj gre za prilaganje na okolje, ki se vsak trenutek spreminja. Zmeren stres deluje stimulativno, pretiran ali dolgotrajen stres pa je eden od najpogostejših vzrokov zmanjšane kakovosti življenja in bolezni v sodobnem svetu. Seznanili se bomo s tem, kaj se v nas dogaja med stresom in kako ga zmanjšati. Med najboljšimi metodami za premagovanje stresa je vadba joge. Predstavili bomo osnovne principe joge in kako si z njo lahko pomagamo pri preprečevanju in premagovanju stresa. Naredili bomo tudi nekaj vaj, ki jih je mogoče izvajati sede na stolu ali stoje.    V pomladnem semestru 2015,  uvajamo nov program vadbe: Z jogo proti stresu. S stresi se srečujemo vsak dan, saj gre za prilaganje na okolje, ki se vsak trenutek spreminja. Zmeren stres deluje stimulativno, pretiran ali dolgotrajen stres pa je eden od najpogostejših vzrokov zmanjšane kakovosti življenja in bolezni v sodobnem svetu. Pri vadbi bo poudarek na sprostitvenih tehnikah, dihalnih vajah (pranajami) in telesnih vajah (asanah) za umirjanje ter zniževanje krvnega tlaka. Ker ima veliko oseb v stresu težave s hrbtenico, bomo vadili  tudi veliko asan za boljšo gibljivost hrbtenice. Vadba je primerna tudi za manj gibčne osebe. Vadba bo potekala ob ponedeljkih od 19. do 21. ure v prostorih društva, v Kranju Maistrov trg 11, in se začne z 2. februarjem. Vodila jo bo dr. Vojka Bole-Hribovšek, dr. vet. med., dolgoletna inštruktorica joge po sistemu Joga v vsakdanjem življenju.  Ne zamudite vpisov in lep pozdrav,  Društvo joga v vsakdanjem življenju Kranj                                   Več...
  • VABILO NA VADBO JOGE V POMLADNEM SEMESTRU 2015

      Več...
  • 1

Joga v vsakdanjem življenju je neprofitna, humanitarna, nevladna organizacija, katere cilj je služiti človeštvu s spodbujanjem zdravja, miru v svetu, humanitarne pomoči, človekovih pravic, zaščite okolja in vseh bitij, strpnosti, spoštovanja in svobode med religijami, kulturami in narodi.

создать сайт

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni . Več o piškotkih in možnih nastavitvah >>.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.