Kaj imajo skupnega poletje, parki, livade, plaže, prostovoljstvo in joga? Projekt “Joga v parkih” slovenskih društev Joge v vsakdanjem življenju! Ta poleti 2016 že deseto leto zapored vabijo prebivalce Slovenije, da eno uro na teden preživijo na prijetni in sproščujoči vadbi joge v najlepši dvorani tega planeta – naravi.

Vadba je namenjena vsem generacijam. Primerna je tako za popolne začetnike, kot tudi za tiste, ki jogo vadijo redno, za ljudi v dobri fizični kondiciji in za tiste, ki niso “fit”. In najpomembnejše, ure joge na prostem so za udeležence brezplačne. Tako ima prav vsak priložnost, da se pridruži in spozna blagodejne učinke vadbe joge na telo, um in dušo.

Vadba poteka v juliju in avgustu, enkrat tedensko, na 23 lokacijah po Sloveniji. V večjih mestih, kot so Maribor, Celje, Nova Gorica, Koper, Novo mesto in v manjših krajih in vaseh. S projektom društva Joge v vsakdanjem življenju obogatijo življenje v lokalni skupnosti. Ne le, da ponujajo brezplačno vadbo, projekt je dragocen tudi zato, ker ga v celoti izvajajo prostovoljci – ti so učitelji joge, asistenti in organizatorji aktivnosti.

Kraji in urnik vadbe.

yogapark slo 2016 NOVO MESTO 2 edit

Navdih za projekt Joga v parkih je učenje Nj. sv. Vishwagurujija Paramhanse Maheshwaranande, nagrajenega ambasadorja miru, svetovno znanega učitelja joge in ustanovitelja znanstvenega Sistema Joge v vsakdanjem življenju®. Njegov citat: “Zdrava osebnost ustvari srečno družino, srečna družina pomeni srečno družbo, srečna družba vodi do srečnega naroda in na ta način joga celostno pomaga osebi na poti do svetovnega miru, trajnosti in njegove notranje svobode,” lepo opiše namen projekta Joga v parkih.