Objave v medijih

06 Februar 2017

SENSA | Kumbh Mela: Veličastno srečanje človeštva

Festival Sanatan Dharme, ene od starodavnih religij iz časov vedske Indije, je izraz globoke duhovnosti in srečevanja človeštva v obsegu, ki meji na čudež. Kumbh Mela nam že tisočletja prenaša sporočilo, da združimo človeštvo v bratstvo in ustvarimo mir na svetu! Piše Andrej Želježič, fotografije Bojan Radin, Ivana Pavlović in Jernej Drnovšek.

Več.

01 Februar 2017

SENSA | Skrite moči v človeku: Bindu čakra

Kdo izmed nas še ni sanjal o vrelcu večne mladosti in kdo si ga ni želel najti? "Ta vrelec mladosti, vitalnosti in
zdravja, je v bindu čakri (bindu = točka, kaplja), ki je eno najbolj skrivnostnih in najbolj nenavadnih energijskih
središč v človeku," opisuje Vishwaguru Paramhans Maheshwarananda v knjigi Skrite moči v človeku.

Več.

23 December 2016

SUPER 50 | Joga tudi ob dveh ponoči

Z dovoljenjem objavljamo članek Alenke Kociper "Joga, tudi ob dveh ponoči!", ki je izšel v novembrski številki priloge Super 50 (k Delu in Slovenskim novicam). Z naklado 110.000 izvodov je za Nedeljskim in ob prilogi Ona to najbolj bran tiskan medij pri nas.

 Članek.

 

08 December 2016

SENSA | Skrite moči v človeku: Agja čakra

"Agja čakro lahko primerjamo s praznim prostorom brez oblike, barv in lastnosti. To je prostor čistosti in enosti, kraj anande, blaženosti. Tukaj duša razširi svoja krila. Osvobojena iz mreže maje se dvigne kvišku in raztopi v svetlobi tisočlistnega lotosa (sahasrara čakra), ki sije s svetlobo tisočerih sonc", pravi Vishwaguru Paramhans Maheshwarananda v knjigi Skrite moči v človeku.

Več.

26 November 2016

VEČER: Zavest je polje vseh možnosti

Objavljamo Večerov intervju Bojana Tomažiča z dr. Dejanom Dinevski, ki je nastal pred dogodkom Večer v živo in je bil objavljen 26. novembra 2016.

Foto: Andrej Petelinšek

07 Oktober 2016

SENSA | Skrite moči v človeku: Višuddhi čakra

Višuddhi čakra leži v predelu grla, zato se imenuje tudi grleno središče. Je središče telesnega in duševnega čiščenja, razlaga Vishwaguru Paramhans Maheshwarananda v knjigi Skrite moči v človeku. Pravi: "Dovolite, da ljubezen vašega srca teče k vsem živim bitjem. Svoje srce odprite v neskončnost. Ne bojte se, da boste kaj izgubili."

Več.

07 September 2016

VEČER | Manj stresa = več zdravja

"Joga je celostna vadba, ki zaposli telo in duha. Telesne, mentalne in dihalne vaje so večinoma enostavne in človeku zelo blizu. Temeljijo na poglobljenem občutenju položaja telesa in prijetnem občutku ob sprostitvi. Joga pa ob svoji obsežni duhovni zakladnici ponuja tudi kažipot k temeljnim bivanjskim vprašanjem - kdo smo, od kod prihajamo, kakšen je pomen našega življenja ..." piše Dejan Dinevski v Večerovem Namigu.

Prva stran prispevka.

Druga stran prispevka.

 

15 Avgust 2016

Družinski festival joge v naravi v oddaji POP TV 24 ur ob 19h

O družinskem festivalu joge v naravi Pozdrav soncu, ki se je zgodil v soboto, 18. junija 2016 v Moziskem gaju, so poročali tudi v oddaji 24 ur na POP TV.

Več kot 1000 ljudi v Mozirskem gaju izvajalo jogo.