8-stopenjska vadba

 DSC5399 v2

Sodoben način življenja nam je prinesel mnoge koristi, hkrati pa tudi stres in napetosti, ki spremljajo večino področij našega življenja. Za sodoben način življenja so zato ključne metode za doseganje notranjega miru, sproščanje napetosti ter krepitev telesa in duha, ki nam vračajo dobrobit telesa, uma in duše.

Sistem Joga v vsakdanjem življenju pri tem nudi odlično pomoč in oporo. Starodavne tehnike in modorsti joge prilagaja sodobnemu tempu in nam omogoča, da uresničimo vse prednosti joge tudi v hitrem tempu vsakdana. Naučimo se umiriti, upočasniti, ter ponovno občutiti notranji mir in radost.

Sistem ima osem stopenj. Vsaka od stopenj vsebuje:

Poleg tega so v sistem vključene tudi tehnike zunanjega in notranjega čiščenja hatha joga krije ter mudre in bandhe.

Posameznim stopnjam bi morali slediti sistematično, od nižjih proti višjim. Vsaka asana je priprava na naslednjo stopnjo. Vaje se metodično povezujejo in stopnjujejo, tako da optimalno učinkujejo na telo, duh in dušo.

Posebej pomemben je prvi del sistema, ki vsebuje sarva hitta asane (vaje, ki so dobre za vsakogar). S temi predvajami za prave asane se lahko brez težav vključite v "Jogo v vsakdanjem življenju" in se pripravite na naslednje stopnje. Namenjene so vsem ljudjem, sproščajo telo in izboljšujejo počutje.

Telesne vaje, dihalne vaje in tehnike sproščanja so idealna kombinacija. Telesna in duševna sproščenost sta temelja pravilnega izvajanja vseh jogijskih vaj saj omogočata, da zaznamo vse učinke vaj. Tako je ura vadbe najlepša in najmirnejša ura dneva, ki nas osveži in izboljša počutje.

8-stopenjsko vadbo joge lahko obiskujete v vseh centrih Joge v vsakdanjem življenju po Sloveniji.

Cover YIDL

Naročite knjigo Sistem Joga v vsakdanjem življenju