Mednarodni seminar, ki se je od petka, 4. oktobra, do nedelje, 6. oktobra 2019 odvijal v Kranju, je potekal v znamenju praznovanja 30-letnice delovanja organizirane vadbe Joge v vsakdanjem življenju v Sloveniji. Zaključil se je slavnostno, s prireditvijo na Brdu pri Kranju.

V petek in soboto sta zbranim udeležencem predavala posebna gosta seminarja Mahamandaleshwar Swami Gjaneshwar Puri in Swami Yogesh Puri. V svojih govorih sta se večkrat na vezala na temo obletnice. Njuna jogijska pot traja prav tako dolgo, kot je v Sloveniji organizirana vadba Joge v vsakdanjem življenju.  Iz svoje bogate zakladnice tridesetletnih izkušenj sta potegnila na plan pravšnje zgodbe za to priložnost. Mahamandaleswar Swami Gjaneshwar Puri, po rodu iz Hrvaške, ki že več kot dvajset let živi in deluje v Indiji, kjer preučuje sanskrt, je govoril o svojih začetkih pri jogi in osvetlil bogastvo in večplastnost sistema Joga v vsakdanjem življenju. Slovenec Swami Yogesh Puri, ki prav tako živi v Indiji in je arhitekt osrednjega  ašrama Joge v vsakdanjem življenju, ki bo zgrajen v obliki črke OM, pa je povedal, kako graditi zgradbe v tesnem sodelovanju z duhovnim učiteljem, pravzaprav pomeni graditi sebe.

Zbranim se je avtor sistema Joga v vsakdanjem življenju Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramahans Sri Swami Maheswarananda pridružil v soboto popoldne. Pripovedoval je o tem, kako je prvič prišel na območje Slovenije in Jugoslavije in kako so ga ljudje toplo sprejeli. Poudaril je,  da niso leta tista, ki štejejo, temveč to, kako bogato smo jih izkoristili. Ponovno je učence nagovoril,  naj živijo čim bolj zavestno in redno vadijo.