»Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu« spoštovanega Mahatme Gandija in »Eden v vsem in vse v enem« nesmrtnega Paramhansa Svamija Madavanande sta brezčasni usmeritvi, h katerim bi moralo človeštvo stremeti.

Kot pogosto izpostavi tudi avtor Joge v vsakdanjem življenju in ustanovitelj ter pobudnik Sri Svami Madavananda Svetovnega mirovnega sveta (SSMWPC) Višvaguru Paramhans Svami Mahešvarananda:

»Da bi živeli trajnostno na tem planetu in da bi dosegli trajen svetovni mir, se moramo ljudje ponovno prebuditi v vitalni pomen ohranjanja svojih etičnih in duhovnih vrednot, hkrati pa spodbujati pristno zavezanost skrbi za skupnost življenja – vsega življenja – z razumevanjem, sočutjem in ljubeznijo. Oživitev etičnih in duhovnih vrednot človeštva je 'prvi korak' pri vplivanju na spremembo, ki jo želimo videti za mater Zemljo.«

Izogibati se moramo nenehnemu vtisu, da mir postaja samo beseda in ne stanje duha ali stanje družbe. Mnogi o miru govorijo, nekateri predavajo, žal pa je prepogosto mirovna tema le izgovor za pomanjkanje aktivnosti.

Kje naj začnemo, bi si kdo mislil. Najboljše je zdaj in najboljše je v nas samih. Ena izmed najbolj koristnih modrosti, ki jo je z nami delil Višvagurudži, je dejstvo, da "ni zunanjega miru brez notranjega miru". Tu je joga eden najboljših načinov za ponovno vzpostavitev tistega izvornega notranjega miru. Ne potrebujemo posebne obleke ali opreme, samo sebe, sedeč položaj in poglabljanje vase. To je daleč najboljše, kar lahko sami storimo, da ustvarimo družbo notranje mirnih posameznic in posameznikov, ki živijo v mirnih in ljubečih odnosih z drugimi, s čimer ustvarimo potrebne temelje za mirno družbo in miren svet, ki si ga vsi zaslužimo.

Odnosi z javnostmi Joga v vsakdanjem življenju: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Za več informacij obiščite: www.yogaindailylife.org