Dunaj, 2. 10. 2015 – V času, ko svetovni voditelji na sedežu OZN v New Yorku sprejemajo zgodovinske odločitve...

Vezane na dogovorjena cilje trajnostnega razvoja, se je na sedežu OZN na Dunaju zbralo več kot 200 odposlancev različnih nevladnih organizacij ter predstavnikov akademskih krogov iz vsega sveta, da bi obeležili mednarodni dan nenasilja.

Mednarodno konferenco z naslovom »Joga – pot do nenasilja in svetovnega miru« je na pobudo njegovega ustanovitelja Bharat Gaurav Vishwaguruji Maheshwaranande organiziral Sri Swami Madhavananda World Peace Council (SSMWPC), nevladna organizacija s posebnim posvetovalnim statusom s ECOSOC (Economic and Social Council) Združenih narodov.

V počastitev 70. obletnice Združenih narodov in mednarodnega dneva nenasilja so mnogi visoki državni predstavniki, predstavniki lokalnih oblasti ter akademskih krogov in nevladnih organizacij iz Avstrije, Indije, Madžarske, Slovenije, Češke, Slovaške, Združenih držav Amerike, Hrvaške, Avstralije, Ukrajine, Nizozemske, Mehike in Nemčije poslali uradne izjave ter pisma podpore za doseganje konferenčnih ciljev. Pisno podporo so mirovnemu srečanju izrekli tudi Irina Bokova, generalna direktorica UNESCO, HSH Prinz Alfred von Liechtenstein in Arun Gandhi, vnuk Mahatme Gandhija.

Na dunajski konferenci je Vishwaguruji Maheshwarananda, ustanovitelj SSMWPC in pobudnik konference, izjavil: "Mir v svetu bo mogoč le, ko bodo vsi verski in politični vodje širili strpnost, priznavanje in spoštovanje vseh ver, kultur in narodov. Naša osnovna dolžnost je prebuditi zavest odpuščanja, bratstva in enosti ter zavedanja, da smo vsi otroci enega boga. Obstaja le ena vera, ki ji vsi pripadamo, to je Človeštvo."

www.worldpeacecouncil.net